Γλυκόξινο χοιρινό

Περιγραφή

Το γλυκόξινο χοιρινό με ανανά είναι μια κλασσική κινέζικη συνταγή που θα σας καταπλήξει.

Οδηγίες

  1. Κόψτε την ντομάτα σε 8 κομμάτια. Κοψτε και το κρεμμύδι με τον ίδιο τρόπο. Κόψτε την πιπεριά σε τετράγωνα.
  2. Κόψτε το χοιρινό σε κύβους των 2 εκ. Αλατίστε τους και βάλτε τους και σάλτσα σόγιας. Κυλίστε τους σε αλεύρι, μετά στον κρόκο του αβγού και μετά ξανά σε αλεύρι. Τηγανίστε τους για 2-3′ μέχρι να γίνουν και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια.
  3. Στο ίδιο wok ή τηγάνι (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε), βάλτε το κρεμμύδι και την πιπεριά, με 1 κ.σ. λάδι και αφήστε τα για 1-2′ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε τη γλυκόξινη σάλτσα και μαγειρέψτε για άλλο 1′. Προσθέστε τη ντομάτα και τον ανανά και μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το χοιρινό και βγάλτε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά για 2 άτομα

  • 300 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • αλεύρι
  • κρόκος αβγού
  • 1 σφιχτή ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 12 κομμάτια ανανά
  • ½ φλ. γλυκόξινη σάλτσα