Σπετσοφάι
Περιγραφή
Σπετσοφάι, μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του Πηλίου, που αποτελείται από χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές. Είτε ως καταπληκτικός κρασομεζές είτε ως κυρίως πιάτο, είναι ένα λαχταριστό έδεσμα που γίνεται γρήγορα και εύκολα.
Οδηγίες
- Σοτάρουμε τα λουκάνικα για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
- Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
- Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, το πιπέρι και το αλάτι.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Υλικά για 6 άτομα
- 6 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
- 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
- 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κ.γ πιπέρι
- αλάτι