Χοιρινό με Cranberries
Περιγραφή
Πρόκειται για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Η γεύση της σάλτσας θυμίζει κάτι ανάμεσα σε στιφάδο και barbeque σος. Ελαφρά γλυκόξινη και πλούσια. Με λίγη ποσότητα, μεταμορφώνει το πιάτο. Το κρέας μπορεί να γίνει, φυσικά, και ψητό. Η σάλτσα είναι αυτή που το διαφοροποιεί.
Οδηγίες
- Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μπριζόλες μας.
- Ψιλοκόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Τέλος προσθέτουμε την Cranberries σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κρέας.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κονσερβα ζελε Cranberries
- 4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 δαφνοφυλλο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι