Χοιρινό με Cranberries

Περιγραφή

Πρόκειται για μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή. Η γεύση της σάλτσας θυμίζει κάτι ανάμεσα σε στιφάδο και barbeque σος. Ελαφρά γλυκόξινη και πλούσια. Με λίγη ποσότητα, μεταμορφώνει το πιάτο. Το κρέας μπορεί να γίνει, φυσικά, και ψητό. Η σάλτσα είναι αυτή που το διαφοροποιεί.

Οδηγίες

  1. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μπριζόλες μας.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
  5. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  6. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  7. Τέλος προσθέτουμε την Cranberries σάλτσα.
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  9. Αφαιρούμε από την φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κρέας.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κονσερβα ζελε Cranberries
  • 4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 δαφνοφυλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι